Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Marknaden för kölsch är stabil

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2019-02-01 16:07
Enligt siffror från Kölns bryggarorganisation gick försäljningen av stadens specialitet kölsch ner marginellt fram till och med november 2018. Ölstilens framtid är dock ljus, trots kommande utmaningar.

Försäljningen av kölsch minskade med 0,3 procent under de första elva månaderna 2018. Det meddelar Kölner Brauerei-Verband. Med tanke på den varma sommaren och att det var fotbolls-VM, var förväntningarna så klart större. Inför 2019 tror många Köln-bryggare att det blir svårt att upprepa 2018 års försäljning, men att kölsch ändå kommer att ha en plats att fylla i det tyska ölutbudet.


Kölsch spås ha en bra framtid trots att försäljningen minskar något (foto: rclassenlayout/Getty Images).

Hos Kölner Brauerei-Verband är dock oron liten för en fortsatt negativ utveckling. Man menar att Kölns bryggerier fortsatt står för hög kvalitet och med en mångfald bland bryggerierna. Ölstilen kölsch kan också luta sig mot sin status som en unik lokal specialitet, som likt exempelvis champagne och Parmaskinka har skyddad ursprungsbeteckning i Europa. Dessa faktorer, tillsammans med en lång tradition, gör att kölsch fortfarande är mycket populärt på sin hemmamarknad, skriver Getränke Zeitung.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.