Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Första konstölet från Maisel

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2018-04-16 18:30
Med sitt första och starkt begränsade öl i serien Artbeer visar Maisel & Friends att ölbryggning och gatukonst passar bra ihop. Motivet på etiketten till Hoppy Strong Ale är designat av den internationellt kända gatukonstnären Case Maclaim.

Frankfurt-konstnären Andreas von Chrzanowski, också känd som Case, är en av grundarna till Maclaim Crew, vars medlemmar anses tillhöra de främsta pionjärerna när det gäller fotorealism. Case Maclaims egna verk återfinns i fler än tjugo länder världen över. När han skulle designa det första konstölet från Maisel & Friends, infogade Case givetvis sin särskilda signatur – sina händer – i motivet. Det utgörs av en del av ett konstverk som konstnären säger är inspirerat av kraften i rörelse.


Etikettmotivet till Maisel & Friends första Artbeer är inspirerat av rörelse (foto: Brauerei Gebr. Maisel KG).


Uttrycket i motivet är
kraftfullt och starkt, precis som ölet Hoppy Strong Ale. Ölet har en gyllene orange färg och en mycket krämig skumkrona. I doften återfinns massor av fruktig humle, som för tankarna till mango, aprikos, gula äpplen, lime och en aning röda bär. Trots sina 9,5 procent alkohol är ölet lätt i karaktären och välbalanserat. Avslutningen är torr. Humlen som använts är Mosaic och Citra.

Motivet på etiketten och det första ölet i serien Artbeer presenterades av bryggeriägaren Jeff Maisel, bryggmästaren Marc Goebel och konstnären Case Maclaim i samband med en vernissage för projektet ”She’s back – street art for Bayreuth” i bryggeriets restaurang Liebesbier.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.