Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Warsteiner brygger på licens i Nepal

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2018-04-11 18:16
Nu går det att dricka en nybryggd Warsteiner pilsner även i Nepal. Förra veckan inledde bryggeriet ett samarbete om licensbryggning med ett nepalesiskt bryggeri.

Warsteiners ägare Catharina Cramer fick ett varm mottagande när hon för en vecka sedan gav klartecken till Raj Brewery i Hakui att börja brygga det tyska ölet på licens. Warsteiners nya partner ligger i regionen Nawalparasi och har investerat i toppmodern bryggeriutrustning, som uppfyller alla hårt ställda internationella krav. Det nya samarbetet markerar också 60-årsjubileet för de tysk-nepalesiska relationerna.

Warsteiners ägare Catharina Cramer är nöjd med att bryggeriets öl nu finns i Nepal (foto: Warsteiner Brauerei).


Enligt Raj Brewerys vd
Raj Bahadur Shah tittade man på drygt 100 internationella ölmärken för ett samarbete. Att valet föll på just Warsteiner beror på att de stått för en förstklassig och jämn kvalitet under 265 år och brygger ett väldigt bra öl. Han tillägger att man är mer än nöjda med att nu kunna erbjuda detta förstklassiga öl på den nepalesiska marknaden. Catharina Cramer är lika nöjd över att kunna producera sitt öl i södra Asien och hoppas genom det kunna vinna folkets hjärtan.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.