Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Blir det åter bryggeri i Moosburg?

ÖlställenPosted by Niclas Samuelsson 2017-11-29 14:52

En krögare i den bayerska staden Moosburg planerar inte bara att göra om sin restaurang. Han leker också med tanken att starta ett nytt bryggeri.

En gång i tiden var den lilla staden Moosburg ett riktigt bryggerifäste. Numera produceras det dock inget öl lokalt. Märken som Drei Rosenbier och Kämper Bräu har visserligen staden som bas, men ölet bryggs utanför dess gränser.

I dag är det kafé och bistro i fastigheten som snart också kan få bryggeri (foto: moosburg.de).


Den som vill ha
riktigt lokalbryggt öl kan därför glädja sig åt att det nu finns långt skridna planer på att starta ett bryggeri mitt i själva Moosburgs gamla stadskärna. Passande nog kommer det att ligga på en plats där öl har producerats förr. I hörnet av Münchner Strasse och Weingraben ligger Café Bistro Woch’nblatt, som finns i en byggnad från 1837 och som en gång i tiden låg granne med Kirchhammer Brauerei.

Det är Woch'nblatts ägare Rüdiger Germaier med kollega som har lämnat in en ansökan om att få bygga om fastigheten och starta ett bryggeri. Till nyhetssajten Merkur säger Germaier att man funderat på detta under fem år, men att det nu är dags att sätta planerna i verket. Först ska dock kaféet med tillhörande bostäder renoveras. Bryggeriprojektet blir en fråga efter det, enligt Germaier.

Rüdiger Germaier vill brygga eget öl i sin restaurang (foto: Woch'nblatt).


När det väl är
dags tänker sig Rüdiger Germaier ett litet hantverksbryggeri. Först måste dock byggnadsnämnden i Moosburg ge sitt godkännande. De har bygglovsansökan uppe för beslut på sitt sammanträde den 4 december. Den som hoppas att den lilla ölträdgården några meter längre ner på gatan också kommer att öppnas igen, lär dock bli besviken. Germaier och hans partner äger bara själva bryggerifastigheten och en bit mark runt den, allt annat tillhör en annan ägare.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.