Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nästan tre av fyra tyskar dricker öl

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2017-11-09 11:32

Tyskland är och förblir ett land av öldrickare. 72 procent uppger att de dricker öl, medan bara 27 procent helt säger nej till den gyllene drycken.

Nästan tre av fyra tyskar uppger att de dricker öl (foto: onmeda.de).


Det är undersökningsföretaget Yougov som på uppdrag av branschorganisationen Forum Getränkedose har kartlagt tyskarnas relation till öl. Studien visar alltså att närmare tre av fyra tyskar identifierar sig som öldrickare. Av dessa uppger 40 procent att de helst dricker öl till mat. Andra vanliga dryckestillfällen är kalas och andra firanden (39 procent), i samband med fester och ute på klubbar (36 procent), till afterwork (31 procent) och framför tv:n (29 procent).

En annan del av studien visar hur stora öl man helst dricker och ur vilken form av förpackning. En majoritet av öldrickarna (55 procent) satsar på en halvliter, medan 39 procent föredrar 33-centilitersbehållare. 48 procent av de svarande uppger att de köper öl på burk. Enbart i Tyskland såldes det 2,5 miljarder dryckesburkar förra året, varav 940 miljoner innehöll öl. Det som talar till burkarnas fördel är enligt öldrickarna att de är lätta, snabba att kyla, återvinningsbara samt att de inte släpper in ljus eller luft.

Många öldrickare uppskattar aluminiumburkens fördelar (foto: stern.de).


Siffrorna kommer från en
online-undersökning som Yougov gjorde mellan den 13 och 16 oktober i år. Totalt svarade 2 007 personer på studien, vars resultat ska vara representativt för alla tyskar över 18 år. Forum Getränkedose är en del av Metal Packaging Europe (MPE) som samlar tillverkare och leverantörer av metallförpackningar samt nationella branschorganisationer och för deras talan på den europeiska marknaden.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.