Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Bryggeriet: Troll’s Brauhaus

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2016-08-24 17:52

Tänk dig att bo på ett hotell som även har ett eget bryggeri. I hansestaden Medebach i östra Nordrhein-Westfalen kan du göra det!


Troll’s Brauhaus har ingen lång historia. Bryggeriet öppnade i december 2011 i Medebachs gamla stadshus, där hansestadens politiska angelägenheter tidigare avhandlades. Efter en omfattande renovering kunde Michael Ricken därmed uppfylla sin dröm om att starta ett eget bryggeri med tillhörande restaurang. Men inte nog med det – han ville även att gästerna skulle ha någonstans att sova. Så den 18 december 2013 slog portarna upp för Troll’s Brauhaus Hotel, ett trestjärnigt hotell som även det ägs och drivs av familjen Ricken. Bryggeriet gör i dagsläget tre fasta ”husöl” samt en del säsongsöl. Den som besöker hotellet kan också passa på att ta en guidad tur i bryggeriet, som erbjuder rundvandringar för bokade grupper om sex personer.

Fyra snabba frågor till Andre Ricken i ägarfamiljen:

Har ni någon speciell filosofi?
En trevlig restaurang med egenbryggt öl och väldigt bra tysk mat.

Vad är speciellt med era öl?
Smaken!

Vilket öl är er bästsäljare eller specialitet?
Vi har tre öl som vi gör året runt: Troll’s Hell, Troll’s Dunkel och Troll’s Weizen. Några gånger om året brygger vi ett fjärde öl, ett säsongsöl som en pale ale, maibock, julöl eller något sådant.

Vad har ni för planer för framtiden?
Vi planerar som bäst för kommande säsongsöl.

Troll's Weizen tillhör bryggeriets "husöl" (foto: Troll's Brauhaus).


Husölen

Troll’s Hell
Stil: Dortmunder/Helles (ljus lager)
Alkoholhalt: 4,8 %
Stamvörtstyrka: 11,5 %
Passar till: Sallader, fisk- och fågelrätter, ost

Troll’s Dunkel
Stil: Dunkel (mörk lager)
Alkoholhalt: 4,8 %
Stamvörtstyrka: 11,5 %
Passar till: Soppa, fisk- och stekrätter, ost

Troll’s Weizen
Stil: Hefeweizen (ljust, ofiltrerat veteöl)
Alkoholhalt: 4,8 %
Stamvörtstyrka: 11,5 %
Passar till: Sallader, fisk- och fågelrätter, desserter



  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post86