Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nyhetssvep 19 juli

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2016-07-19 18:22

Camba i österrikiskt samarbete
Alltid lika aktiva Camba Bavaria har gjort gemensam sak med det österrikiska bryggeriet Bierol. Tillsammans har de tagit fram tre innovativa och experimentella öl. Det första, Rivière, är en saison som skapats i Cambas bryggeri i Truchtlaching. Det är ett halmgult, ofiltrerat öl med doft av krusbär. Kazbek- och Saphirhumle ger ölet en viss torrhet. För den andra delen av samarbetet begav sig gänget från Camba till kollegorna i Tyrolen. Där bryggdes en amber ale med enbär plockade från alpsluttningarna. De två första ölen blev så bra att man bestämde sig för att blanda dem. Resultatet blev Cuvée Frontière – en perfekt blandning av två världar. Alla tre ölen går att prova på Cambas Tap-House i München. Såvida de inte redan är slut förstås.

Camba kokar ihop nya öl tillsammans med Bierol (foto: Camba Bavaria).


Festa med Welde

I nordvästra Baden-Württemberg hittar vi Plankstadt. Där huserar bryggeriet Welde. Den 5-7 augusti bjuder de in till Weldefest i deras Lustgarten. Under dessa dagar bjuds det på levande musik, food trucks, bryggerivisningar och – så klart – massor med öl. Under Craft Beer Tap Day den 5 augusti går det att prova flera spännande öl av småbryggerier från olika delar av Tyskland, direkt från fat. Självklart har Welde själva flera av sina specialiteter på plats.

Tidigare Weldefester har dragit mycket folk (foto: heidelberg24.de).


Blandar weissbier med citron

Att blanda öl med fruktsaft eller -läsk är populärt i Tyskland. Blandar man exempelvis weissbier med citronsaft får man något som kallas Russ. Detta är precis vad Franziskaner har gjort. I deras nya Natur Russ har de blandat sin klassiska veteöl med lika delar äkta citronsaft. Drycken har en pikant citronsmak, helt utan onaturliga tillsatser. Den har också en för varma dagar mycket drickvänlig alkoholhalt på 2,5 procent.


Skörda humle med Kauzen

Humle är som bekant en vital ingrediens i ölbryggning. Sensommar och tidig höst är det dags att skörda det gröna guldet. Kauzen Bräu i Ochsenfurt bjuder traditionsenligt in allmänheten att delta i skördandet i den egna humleodlingen. I år äger den stora begivenheten rum den 3 september. Mer information väntas senare i sommar.

Alla som vill får hjälpa till med humleskörden (foto: Kauzen Bräu).  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post73