Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Bryggeriet: Kevin Brewery

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2016-07-15 16:43

Under DDR-tiden byggdes kultbilen Trabant i Zwickau i Sachsen. Hur mycket punk det är med Trabanter låter jag vara osagt, men i samma stad startade i alla fall ett gäng punkrockare ett eget bryggeri. Allt kretsar kring någon som heter Kevin.


2002 bildade några vänner bandet Eat my horst, som omväxlande spelade punkrock och hängde med varandra. Bandet splittrades 2005, varpå tre av medlemmarna bildade ett nytt punkband. Det fick namnet Kevin, eftersom alla deras låtar handlade om en pojke med detta namn. 2007 upplöstes även det bandet. Sju år senare träffades de gamla kompisarna igen över några öl. De tog upp punkrockandet och sina gamla låtar igen. Samtidigt började de fundera på om inte ölbryggning också är väldigt punkigt när man är i 35-årsåldern. I deras nya replokal fanns plats för en bar och ett litet bryggrum. Efter ett års testande med ett femtioliters bryggverk, var den första ölen klar att avsmakas av vänner och andra ölintresserade i Zwickau. Eftersom mottagandet blev mycket positivt, bestämde sig gänget för att satsa mer på bryggningen. Nu drivs Kevin Brewery av fyra killar och en tjej – nära vänner som är glada över att inte ta allting så seriöst och strikt.

Fyra snabba frågor till Denny, en av de ursprungliga grundarna:

Har ni någon speciell filosofi?
Vår filosofi är att sätta lite mer färg på en liten stad genom att göra hantverksöl utan vinstsyfte. Fokus ligger på att göra något bra för människor som gillar hantverk, långt ifrån de stora företagens tankesätt. Punkrock är fortfarande vår passion och vi hoppas kunna inspirera människor till att göra något för andra och inte bara för pengar.

Vad är speciellt med era öl?
craft beer-scenen finns det väldigt många bra öl. Våra är inte bättre än de andra, även om många säger det. Men varje öl från Kevin Brewery har en egen sång, det vill säga att varje öl är uppkallad efter en av våra låtar.

Vilket öl är er bästsäljare eller specialitet?
För tillfället har vi tre öl: IPA, Session Pale Ale och Lager. De flesta tycker om vår Session Pale Ale, kanske för att den har lägre alkoholhalt (4 %) och dess fruktiga smak. Den är perfekt att dricka till grillning eller en konsert på sommaren. Beskan (IBU) på IPA:n är som en skrikande hårdrockslåt och är kanske inte rätt öl för en nybörjare inom hantverksöl.

Vad har ni för planer för framtiden?
Till vintern ska vi försöka skapa en stout. Ett nytt projekt är också bryggardagar i vår replokal, då vi omväxlande ska göra konserter, spela med andra band och dricka öl tillsammans. Vårt bryggrum ska också bli lite större och bättre.

Kevin Session Pale Ale uppskattas av många (foto: tee-eck.de).


Ölen

Kevin Session Pale Ale
Alkoholhalt: 4,0 %

Kevin Lager

Alkoholhalt: 4,9 %

Kevin IPA
Alkoholhalt: 5,8 %  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post72