Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nyhetssvep 11 juli

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2016-07-11 18:41

Nya öltrender i fokus i Metzingen
Till helgen den 16-17 juli anordnas den nya festivalen och mässan Neubraugebiet i Henning-Areal i Metzingen. Ett tjugotal utställare från Tyskland och Polen visar upp sina produkter, med fokus på hantverksöl (craft beer). Det kommer även finnas representanter för den ”klassiska” ölscenen, som Schneider Weisse och Privat-Brauerei Zötler. Provsmakningar och food trucks förgyller de två dagarna.


Hopper Bräu öppnar sitt bryggeri
Några planer inför hösten? Kanske lockar det med en resa till Hamburg, när hantverksbryggeriet Hopper Bräu inviger sitt nya bryggeri med pompa och ståt. Helgen den 24-25 september anordnas festligheter med musik, god mat, bryggkurser och inte minst – den högtidliga invigningen av själva bryggeriet. En lycklig bingovinnare kommer även få chansen att brygga sitt eget öl.

Bygget av bryggeriet går in i slutfasen (foto: Hopper Bräu).

Ayinger ställer till med höstkalas
Ett annat hösttips är att besöka Aying i oktober. Då anordnar Ayinger sin årliga Bräu-Kirta, en fyra dagar lång fest. Mellan den 7 och 10 oktober bjuder bryggeriet in till sin gård, där det blir musik, loppmarknad, hantverk och mycket mer. På eftermiddagen den 8 oktober blir det också stor kapplöpning med oxar. Låter onekligen ganska så spektakulärt.

Ayinger ställer till med fest i oktober (foto: culinaria-bavaria.de).


Utmärkelse till
Weismainer
Weismainer Püls-Bräu har för sin höga kvalitet fått ta emot utmärkelsen Gütesiegel av samarbetsorganisationen Brauring. Beviset delades ut av Bayerns jordbruksminister Helmut Brunner, som pekade på vikten av bryggeriets anknytning till det lokala samhället. Braurings Gütesiegel är den enda kvalitetsutmärkelsen som endast delas ut till medelstora privatbryggerier.

Glada mottagare av kvalitetsutmärkelsen (foto: Weismainer Püls-Bräu).  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post70