Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nyhetssvep 30 juni

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2016-06-30 19:04

Ny kraftveteöl från München
Det lilla Münchenbryggeriet Kraft-Bier har en ny weissbier på gång. I dagarna testades den nya skapelsen av bryggarna, som är mycket nöjda med resultatet. I morgon fredag börjar den säljas på bryggeriet. Då beslutar också bryggmästare Nikolaus Starkmeth om även den nya ljusa lagern (Helles) går att släppa till törstiga kunder.

Kraft-Bier har en ny veteöl på gång (foto: Kraft-Bier).


Hantverksfestival i Berlin

Den 8-9 juli är det Berlin som gäller för alla fans av hantverksöl. Då anordnas nämligen Gesundbrewing Craft Beer Festival. Här finns alla Berlinbryggerier, tillsammans med utländska gäster som polska Browar Kingpin och danska Ugly Duck Brewing. Platsen är The Castle Pub på Hochstrasse 2 i stadsdelen Gesundbrunnen. Husets egna bryggare, Two Fellas Brewery, kommer att servera en IPA, en wit och kanske en överraskning eller två.

Sommarlager för heta dagar
Mer från Berlin. Hantverksbryggeriet Fräulein Bräuer har släppt en ny lager för sommarens lata dagar. Hitzefrei Sommerlager är brygd med vetemalt och har en alkoholhalt på 6,6 procent. Stamvörtstyrkan är 15,1 procent och beskan 35 IBU.

Planera ditt Oktoberfestbesök med ny barometer
Blir det en resa till München och Oktoberfest i höst? Då kan det vara bra att veta när bästa tiden för ett besök är – i alla fall om man vill undvika de allra största folksamlingarna. Arrangörerna har tagit fram en barometer som visar vilka tider som är mest välbesökta. Den som inte vill trängas allt för mycket gör klokt i att undvika lördagar och söndagar, särskilt eftermiddag och kväll. Lugnast är det på vardagar mellan klockan 10 och 15. Om det även är lika roligt att gå på Oktoberfest då är kanske en annan femma.

Vardagar är en bra tid för Oktoberfestbesök (foto: Bayerischer Brauerbund e.V.).


Utmärkelse till Oechsner

Privatbrauerei Oechsner i Ochsenfurt har för sin höga kvalitet fått ta emot utmärkelsen Gütesiegel av samarbetsorganisationen Brauring. Priset delades ut av Bayerns jordbruksminister Helmut Brunner, som påpekade att bryggeriet utmärker sig genom en stor mångfald av öl och sin regionalitet. Braurings Gütesiegel är den enda kvalitetsutmärkelsen som endast delas ut till medelstora privatbryggerier.

Stolta bryggare får ta emot kvalitetsutmärkelse av jordbruksministern (foto: Privatbrauerei Oechsner).


  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post66