Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nyhetssvep 6 juni

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2016-06-06 19:34

Reinhessen jubilerar med nytt öl
I år firar Rheinhessen Bräu i Mainz sitt 200-årsjubileum. Det firar man genom att ta fram ett nytt specialöl. Weinhefe-Bier är ett överjäst, ofiltrerat öl med vinjäst, som ger det vissa toner av vitt vin. Som aromahumle har den speciella Hallertauer Blanc använts. Alkoholhalten är 4,5 procent och stamvörtstyrkan 11,8 procent. Den 10 juni serveras den första omgången jubileumsöl.
Familjen Karl på Rheinhessen Bräu firar 200 år med nytt öl (foto: Rheinhessen Bräu).


Kalifornien möter München
Hantverksbryggeriet Crew Republic i München tar sig an den amerikanska västkusten. Westcoast IPA har bryggts i begränsad upplaga och premiärserverades under helgens Craft Bier Fest i den bayerska huvudstaden. Fyra humlesorter har använts (Herkules, Centennial, Citra och Simcoe) tillsammans med pale ale- och Crystalmalt. Alkoholhalten landar på 7,1 procent och beskan på 65 IBU. Den som inte hade chansen att prova ölet under helgens festival, kan försöka beställa det från Crew Republics webbshop.

Westcoast IPA premiärserverades under Craft Bier Fest i München (foto: untappd.com).


Ingolstadt firar med stort kalas

Det var i Ingolstadt som Reinheitsgebot nedtecknades 1516. Det firas med ett stort kalas den 25 juni i Steindorf utanför staden. Jahrhundertsud Festival bjuder bland annat på sexton njutbara öl från Brauerei Gutmann och De Bassus Schlossbrauerei. Därtill blir det musik från åtta toppartister och kulinariska höjdpunkter.


Pris till sida om Reinheitsgebot

Det tyska bryggarförbundet, Deutsche Brauer-Bund, har fått ett internationellt pris för sin webbplats www.reinheitsgebot.de. Det var vid Communicator Awards som sajten belönades med ”Gold Award of Excellence 2016” i kategorin ”Webbsajter – Mat och dryck”. Bakom utmärkelsen står Academy of Interactive and Visual Arts (AIVA) i New York, som har tagit ställning till över 6 000 ansökningar från internationella företag och myndigheter. Tävlingen uppmärksammar stora idéer inom marknadsföring och kommunikation och är en av de största i världen i sitt slag.

Internationellt pris till sida om Reinheitsgebot (foto: www.reinheitsgebot.de).

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post56