Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Veltins nöjda med första halvåret – trots minskad försäljning

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-07-20 13:09
Efter förra årets rekordsommar var det ingen större överraskning att Veltins försäljning skulle minska något under årets första sex månader. Minskningen blev dock inte så stor som man först befarat.

Veltins
försäljning under det första halvåret 2019 uppgick till 1,57 miljoner hektoliter, vilket är en minskning med 2,1 procent jämfört med samma tid förra året. Märket Grevensteiner, som omfattar mer traditionella ölstilar, fortsätter dock sin snabba tillväxt och ökar sin försäljning med sexton procent mellan januari och juni. Med tanke på att de blöta och svala månaderna maj och juni ställde till stora problem för de tyska bryggerierna, så klarade sig Veltins därmed ganska lindrigt undan.


Veltins försäljning backade drygt två procent under första halvåret (foto: C. & A. Veltins).

Försäljningen av flaggskeppsölet
Veltins Pilsener på flaska minskade med 4,9 procent till 856 910 hektoliter under första halvåret. Däremot ökade försäljningen av samma öl på burk med 13,2 procent tack vare ökad efterfrågan på den förpackningstypen. Veltins drar även fortsatt nytta av den ökade efterfrågan på traditionella ölstilar, vilket visar sig i att märket Grevensteiners ökning till 126 040 hektoliter. De tre sorterna Landbier, Ur-Radler och Hell finns nu tillgängliga på 18 000 försäljningsställen i Tyskland. Det alkoholfria sortimentet V+ står för 185 960 hektoliter under årets första sex månader.

Förväntningarna för det
andra halvåret i år är också något dämpade, inte minst med tanke på att en stor del av sommarens försäljningspotential redan är borta. Veltins kommer dock att fortsätta utveckla och investera kraftigt i verksamheten för att öka konkurrenskraften och energieffektiviteten. Fram till 2024 kommer exempelvis drygt 422 miljoner euro investeras i Grevensteiner-bryggeriet. Under året kommer man att börja bygga en ny buteljeringsanläggning och ett nytt lager med plats för 8 100 lastpallar. Notan för tekniska uppgraderingar av Grevensteiner-anläggningen kommer under 2019 att landa på cirka 42 miljoner euro.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post475