Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nytt rekordår för Waldhaus

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-06-12 18:31
Privatbrauerei Waldhaus gjorde ett bra fjolår. Schwarzwaldbryggeriet växte mer än marknadssnittet och sålde för första gången mer än 100 000 hektoliter öl.

Jämfört med året innan motsvarar 2018 års försäljning en ökning med nästan nio procent. Som jämförelse växte hela den tyska ölmarknaden med endast 0,5 procent förra året. I pengar räknat ökade Privatbrauerei Waldhaus sina intäkter med tolv procent till cirka tolv miljoner euro. Detta är Waldhaus tolfte rekordresultat i rad, vilket ägarfamiljen Schmid firade genom att ta alla sina anställda med respektive på en tredagarsresa till Amsterdam.


Bryggmästarna Bernhard Vötter och Bernhard Ebner och vd Dieter Schmid firar ett bra år (foto: Privatbrauerei Waldhaus).

Bland de femton
ölen i Waldhaus produktutbud är det fortfarande Diplom Pils som säljer bäst, följt av de tre ofiltrerade specialölen och de tre veteölen i sortimentet. Under året lanserades även två nya så kallade Naturradler, en söt och en syrlig, som båda fått en bra start. De två nya radlersorterna har lett till att försäljningen fördubblats jämfört med tidigare radlervarianter. Waldhaus öl har under 2018 också vunnit 41 guldmedaljer i diverse öltävlingar. Diplom Pils fick bland annat guldmedalj av den tyska jordbruksorganisationen DLG för tjugonde året i rad för sin goda kvalitet.

Privatbrauerei Waldhaus är känt för att ta egna vägar när de tillverkar sin öl. De använder exempelvis alltid hela humlekottar istället för pellets eller koncentrat, de odlar sina egna jäststammar och försöker alltid upprätthålla en optimal balans mellan temperatur och tryck under bryggningsprocessen – även om det gör att bryggningen tar längre tid. En annan framgångsfaktor är de investeringar som gjorts under senare år. Förra året uppgick investeringarna till drygt 3,3 miljoner euro. I år kommer dessutom buteljeringsanläggningen att uppgraderas för cirka 1,8 miljoner euro, något som borgar för ännu bättre resultat i framtiden.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post463