Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Maisel lanserar nyhet och ändrar namn

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-03-20 18:27
Maisel & Friends brukar räknas som pionjärer på den tyska ”Craft”-scenen. Nu gör Bayreuth-bryggarna flera förändringar i sitt sortiment. Dessa inkluderar såväl ett nytt öl som ändrat namn och utseende.

I mitten av april kommer Maisel & Friends nya öl Hoppy Hell ut i handeln. Ölet är en nytolkning av en traditionell ljus bayersk lager (Helles), som har hottats upp med rikliga mängder aromhumle. Ölet beskrivs som fruktigt, friskt och framför allt lättdrucket. ”För ett bayerskt bryggeri är det nästan obligatoriskt att brygga en Helles. Vi har gett denna traditionella ölstil en distinkt, modern twist genom torrhumlingens ädla konst”, säger Maisels bryggmästare Markus Briemle.

Bayreuth-bryggarna Maisel & Friends gör flera ändringar i sitt ölutbud (foto: Maisel & Friends).

Sedan början av
mars är dessutom Maisel & Friends Alkoholfrei en del av det permanenta och landsomfattande sortimentet. Därtill får det etablerade veteölet Citrilla ett nytt namn, eftersom det gamla ofta missförstods. Enligt Maisels erfarenhet får ett öl bättre genomslag om stilen finns med i namnet. Från och med april heter ölet därför Weizen IPA. Det kommer dock fortsatt vara en korsning mellan ett traditionellt bayerskt veteöl och en amerikansk IPA. Utöver detta får Maisels Pale Ale en ny etikett med en stor grön humlekotte, som tydligt signalerar att ölet innehåller en riktig palett av humlesmaker.

Enligt bryggeriägaren Jeff
Maisel beror ändringarna på att man vill erbjuda öldrickarna ett varierat utbud av goda öl med en stark karaktär och exceptionell smak. Han menar att bryggeriet lyssnar noga på vad kunderna vill ha och anpassar sitt utbud efter den rådande tidsandan. Maisel & Friends fasta sortiment består nu av fem öl som säljs på 33-centilitersflaskor, tre specialöl som levereras på 75-centilitersflaska samt sju fatöl som säljs till restauranger och barer.

Maisel & Friends skapades 2012 som ett "craft"-märke inom det traditionella bryggeriet Brauerei Gebr. Maisel, som grundades redan 1887. Inom ramen för Maisel & Friends tolkar bryggeriet internationella ölstilar och samarbetar med andra hantverksbryggerier.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post432