Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Clausthaler firar fyrtio med ny look

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-02-13 18:23
Clausthaler är något av ett pionjärmärke för alkoholfria öl. I år firar märket fyrtioårsjubileum genom att bland annat lansera ett nytt utseende.

Lagom till jubileumsåret lanserar Clausthaler en ny design på sina flaskor. Nu vill man förmedla ett modernt, avskalat utseende. I centrum finns bryggkärlet, bryggarens viktigaste redskap. Att det handlar om alkoholfri öl visas med iögonfallande röd text i mitten av etiketten. Var och en av de fyra ölsorternas etiketter har också fått en ny färgsättning, för att tydligt skilja dem åt. Under året kommer märket att marknadsföras intensivt i Tyskland i såväl etermedia som i sociala medier.


Clausthalers flasketiketter har fått nytt utseende inför jubileumsåret (foto: Binding-Brauerei AG).

När Clausthaler dök
upp på den tyska marknaden 1979 var alkoholfritt öl inte lika vanligt som det är i dag. I ett land med tunga öltraditioner vågade Clausthaler göra sin egen tolkning av den urgamla kulturdrycken och skapade sig därmed en ledande position inom alkoholfri öl. Undersökningar visar att tre av fyra konsumenter känner till märket, vilket gör det till det mest kända alkoholfria ölmärket i Tyskland. Den metod man använder för att ta fram öl utan alkohol är patenterad och går ut på att man avbryter bryggprocessen innan alkoholhalten överstiger max 0,5 procent.

Clausthaler-ölen bryggs av Binding-Brauerei i Frankfurt och finns i dagsläget i fyra varianter: Clausthaler Original, Clausthaler Extra Herb, Clausthaler Radler och Clausthaler Naturtrüb. Den sistnämnda är torrhumlad med Cascade och säljs på Systembolaget under namnet Clausthaler Unfiltered. Även radlern kan hittas på många svenska butikshyllor. Clausthaler-öl säljs i drygt fyrtio länder världen över och är i dag det enda ölmärke som enbart erbjuder alkoholfria öl.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post417