Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Pitters sätter Düsseldorf på kellerbier-kartan

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-01-18 16:20
I slutet av november förra året släpptes de första tusen litrarna av Pitters, Düsseldorfs nya kellerbier. Redan innan jul var de slutsålda. Nästa tappning sker i mitten av februari.

Den första batchen Pitters var bara tillgänglig i Düsseldorf via varumärkeschefen Ulf Beeckens egen agentur och genom en lokal bar och dryckesbutik. För nästa omgång kommer det dock även vara möjligt för andra aktörer inom handeln och restaurangbranschen att sälja ölet. Den öl som redan sålts har tagits väl emot av Düsseldorfs öldrickare, vilket gör att återförsäljarna nu står i kö för att få ha ölet i sitt sortiment. Ulf Beeckens tänker dock skynda långsamt. För den andra omgången tänker han sig i första hand använda handplockade återförsäljare inom Düsseldorfs handels- och restaurangbransch. Först till den tredje bryggningen kan det bli aktuellt att gå ut på bredare front.


Flaskor och förpackningar till Düsseldorfs nya kellerbier pryds av kyparen som gett det dess namn (foto: Beecken’s Agentur für Unternehmens-Kommunikation).

Pitters
är ett ofiltrerat kellerbier med en lätt maltsötma och en fast och fin skumkrona. Pitter är för övrigt en fiktiv kypare (Köbes), som efter många år utomlands nu har återvänt till sitt hemland. Med sig har han sitt eget recept på Pitters – världens godaste öl (åtminstone enligt Pitter själv). En som passar bra in på denna beskrivning är Pitters bryggmästare Sebastian Sauer, som tillbringar fem månader om året på resande fot. Han är inte sällan i USA, men har även varit i exempelvis Nordkorea. För många ölkännare är Sauer kanske mest känd som mannen bakom det experimentella bryggeriet Freigeist Bierkultur, men han ägnar sig också gärna åt att förfina klassiska ölstilar. Att Pitters tagits så väl emot av Düsseldorfborna menar Beeckens är ett bevis för att det finns utrymme för annat än det öl staden är mest känd för - altbier.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post404