Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Krombacher ser tillbaka på ett rekordår

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-01-14 18:24
Den varma sommaren och en stor efterfrågan på alkoholfria produkter gör 2018 till ett år att minnas för Tysklands största privatägda bryggeri.

2018 blev ett mycket bra år för Krombacher. Försäljningen av bryggeriets ölsorter ökade med 4,5 procent från året innan, till lite drygt 6,3 miljoner hektoliter. Det är nytt försäljningsrekord och innebär att bryggeriet fortsatt är marknadsledande i Tyskland. Pilsner och Radler är de produkter som säljer bäst, även i sina alkoholfria varianter. Den alkoholfria 0,0%-serien bidrar också till att bryggeriet tar marknadsandelar i segmentet. Försäljningen av Krombachers sortiment av traditionella ölstilar – Kellerbier, Dunkel och Landbier – har även den ökat stort.


Krombachers pilsner bidrog till att 2018 blev ett rekordår för bryggeriet (foto: Krombacher).

Räknar man in alla
drycker som bryggerigruppen marknadsför, så ökade försäljningen med 5,5 procent till knappt 7,5 miljoner hektoliter. Intäkterna ökade med drygt tio procent till cirka 850 miljoner euro. Bakom ökningen ligger den varma sommaren och en stor efterfrågan på alkoholfria produkter, som ökade med 14,6 procent från 2017. Under 2018 levererade Krombacher dryck till över 1 600 restauranger och andra näringsställen. Även exporten går bra och nådde rekordnivåer på bryggeriets viktigaste marknader, som Spanien, Italien, USA, Ryssland och Storbritannien.

Krombacher Brauerei grundades officiellt 1803, även om ett bryggeri i stadsdelen Krombach i Kreutztal, Nordrhein-Westfalen omnämns redan på 1300-talet. I dag är bryggeriet ett av Tysklands största privatägda bryggerier. Krombacher äger också distributionsrättigheterna till Schweppes, Orangina, Vitamalz och Dr Pepper i Tyskland och Österrike.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post401