Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Camba inleder året med förändrat sortiment

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2019-01-08 18:00
Jul- och nyårshelgerna är över och det är dags att ta itu med det nya året. Det bayerska bryggeriet Camba Bavaria gör det med att möblera om i sitt ölsortiment.

Planerandet har pågått i några månader och nu lagom till starten av 2019 är gänget bakom Camba Bavaria redo att berätta om nyheterna i sitt sortiment. Den första förändringen är att man i sitt sortiment med internationella ölstilar väljer att satsa på endast åtta ölsorter, som kommer bryggas året runt: Hopla (India style lager), 4 Sessions (session-IPA), Dark Side (schwarzbier), Pale Ale, Amber Ale, Hop Gun (brown ale), IPA och Black Shark (black IPA). I och med detta väljer bryggeriet att fokusera på de öl som är mest populära på marknaden.


Camba Bavaria begränsar sitt sortiment inför det nya året (foto: Camba Bavaria).

I det traditionella sortimentet kvarstår sex välbekanta öl (Dunkel, Hell, Jager Weisse, Märzen, Weissbier och Wilderer Weisse). Den enda förändringen är att Simcoe Weisse byter namn till Jager Weisse, för att minska risken att den blandas ihop med andra produkter. Tillsammans med Wilderer Weisse kommer den även bilda en ”jaktrelaterad” duo. Som komplement till dessa året runt-sorter, kommer Camba Bavaria även att brygga fyra säsongsöl. Det innebär bland annat att veteölet Nelson nu endast kommer att bryggas under våren. Övriga säsongsöl blir dubbelbocken Mastrobator (mars), festölet Die Therese (september) och pilsnern Paragraph 14 (december).

Camba annonserar också för att det kommer bli en och annan överraskning i besökscentret under 2019 och lovar att återkomma med mer information inom kort. Redan nu bör dock alla fans av bayersk hantverksöl boka in den 6-7 april, då det vankas vårfestival på bryggeriet.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post398