Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Krombacher är Tysklands populäraste ölmärke

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2018-10-30 18:52
Tyskarnas favoritöl såväl hemma som på krogen är Krombacher. Både pilsnern och deras alkoholfria öl tar hem förstaplatsen i en ny varumärkesstudie.

Var tionde pilsner som säljs i Tyskland kommer från Krombacher. Det visar studien Best for planning (B4P), som omfattar mer än 30 000 individuella intervjuer med tyska konsumenter. Dessa har tillfrågats om sina konsumtionsvanor av ett stort urval produkter i flera kategorier. I kategorin ”Öl” tar Krombacher inte bara hem förstaplatsen för sin pilsner, utan även den alkoholfria serien 0,0%.

Var tionde pilsner som säljs i Tyskland kommer från Krombacher (foto: Krombacher Brauerei).

Ett av Krombachers framgångsrecept
är bryggeriets stora utbud av alternativ. Under det huvudsakliga varumärket har flera starka produktserier tagits fram, som Krombacher 0,0% och Krombacher Brautradition.
- Oavsett om det handlar om grillkvällar, after work, mysiga möten med vänner, i ölträdgården eller till och med efter träning, så finns det alltid ett Krombacheröl som passar, säger Andreas Scholten, produktchef på Krombacher.

Bakom marknadsstudien Best for
planning (B4P) står fem mediaföretag, som med sin gemensamma expertis försöker förstå tyskarnas konsumtionsbehov och -mönster. Studien tas fram av representanter för mediahusen tillsammans med media- och reklambyråer. B4P omfattar mer än 30 000 individuella intervjuer, 2 400 varumärken, 120 marknadssegment och alla mediaslag. Tillsammans ger detta en representativ bild av det tyska samhället, dess invånare och marknad. Studien publiceras av Gesellschaft für Integrierte Kommunikationsforschung (GIK).

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post384