Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Stone öppnar ölställen över hela Tyskland

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2018-10-22 18:09
I juni 2016 öppnade amerikanska Stone Brewing sitt bryggeri i Berlin. Så här drygt två år senare meddelar Stone-grundaren Greg Koch att han ännu inte har uppnått bryggeriets mål i Tyskland.

Stone Brewing
vill nämligen växa ännu mer. Därför öppnar man nu flera ölställen i många av de största tyska städerna. Enligt Greg Koch ska det finnas ett Stone-ställe i alla städer med minst 500 000 invånare, ett krav som femton tyska städer i dag uppfyller. Förutom Berlin, där Stone redan nu har två ställen, handlar det om Hamburg, München, Köln, Frankfurt am Main, Stuttgart, Düsseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig, Bremen, Dresden, Hannover, Nürnberg och Duisburg.

Efter Berlin vill Greg Koch öppna Stone-ställen över hela Tyskland (foto: imago/Hipi).

I dagsläget letar Stone
efter fler platser i Berlin samt i Hamburg. I april öppnade Stones andra bar i Berlin, i det trendiga distriktet Prenzlauer Berg. I motsats till den 1 200 platser stora bryggerirestaurangen i Mariendorff, är denna lokal mer centralt belägen och mycket mindre med sina sextio platser inomhus och sjuttio utomhus. På Stones ställen serveras 27 olika fatöl, som antingen bryggs på plats i Berlin eller i USA. Flera kranar är också reserverade för gästfat.

Den öl som Stone
brygger i Berlin hälls också upp på fat och burkar på plats och exporteras till trettio länder i Europa. De tyska konsumenterna verkar dock inte uppskatta ölen lika mycket som man hoppats, huvudsakligen eftersom den inte säljs på glasflaska. Burkförsäljningen lider fortfarande av den skattehöjning som gjordes 2003 för att stabilisera det dåvarande återlämnings- och återfyllningssystemet för öl, och som bidragit till att burkar används i betydligt mindre utsträckning.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post382