Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Baden-Württembergs bryggerier blomstrade under rekordsommar

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2018-10-02 18:41
Den varma sommaren fick ölförsäljningen att skjuta i höjden i Baden-Württemberg. Jämfört med förra året ökade den med 6,2 procent till totalt 457,8 miljoner liter.

Under årets sommarmånader såldes det 26,5 miljoner liter mer öl i Baden-Württemberg jämfört med förra året. Bara i augusti ökade försäljningen med 10,6 procent jämfört med samma period i fjol. Den enskild viktigaste faktorn för bra sommarförsäljning är vädret och det visade sig verkligen från sin bästa sida, enligt den regionala bryggeriorganisationen Baden-Württembergischer Brauerbund (BWB).

Den varma sommaren drog upp ölförsäljningen i Baden-Württemberg (foto: Gettyimages).

Även ölblandningar gick bra
i hettan. Jämfört med augusti 2017 ökade försäljningen av dessa drycker med 39,2 procent. Det innebär att det i augusti såldes totalt 3,9 miljoner liter ölblandningar i det sydvästra förbundslandet. BWB menar att de lokala bryggerierna har lyckats bra med att komma på nya varianter, som slagit igenom på en marknad med hård konkurrens. Dessutom kommer det allt fler alkoholfria varianter från Baden-Württemberg.

(Siffrorna som presenteras ovan inkluderar inte öl, ölblandningar eller andra maltdrycker med en alkoholhalt på 0,5 procent eller lägre.)


  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post377