Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Humleskörd: Odlare och bryggare andas ut

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2018-09-04 19:01
Humleskörden i Tyskland har kommit igång, en vecka tidigare än normalt. Det kommer att ta en dryg månad att få in all humle, men redan nu verkar det som att kvaliteten och mängden ändå är bättre än förväntat.

Trots en sommar med höga temperaturer och lite nederbörd, räknar de tyska humleodlarna med en skörd som bara är något under det normala. 3,1 procent av humlearealen drabbades extra hårt med små skördar, vilket kommer att minska den totala humleskörden i Tyskland med cirka 3,45 procent, enligt beräkningar som presenteras av Inside Beer.

Årets humleskörd i Tyskland blir bättre än många befarat (foto: altmuehlfranken.de).

De vanligaste bashumlesorterna står för cirka sjuttio procent av den totala arealen i världens näst största humleodlingsområde. Bland dessa finns Herkules med 6 309 hektar och Hallertauer Magnum med 1 992 hektar, följt av aromsorterna Perle (3 303 hektar) och Hallertauer Tradition (2 712 hektar). Modernare humlesorter står bara för 1 150 hektar totalt, där de mest kända är Mandarina Bavaria (320 hektar) och Amarillo (300 hektar).

I det land där
det odlas mest humle i världen, USA, förväntas normala eller skördar som är något bättre än snittet. Det betyder att den globala tillgången till humle kommer att vara mer eller mindre i balans. Bitter- och smakhumle kommer att finnas i tillräcklig mängd, medan det kan bli lite sämre med aromhumle på marknaden.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post369