Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Dinkelacker tar över Zwickaubryggeri

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2018-08-08 18:06
Familienbrauerei Dinkelacker och entreprenören Jörg Dierig tar över Mauritius Privatbrauerei i Zwickau. Övertagandet gäller retroaktivt från den 1 januari 2018.

De nuvarande ägarna till Mauritius Privatbrauerei, Rainer Otto och Werner Weinschenk, lämnar över 100 procent av företaget till de nya ägarna. Syftet är att långsiktigt stärka bryggeriets position och dess plats i Zwickau. Den nya delägaren Jörg Dierig har lång erfarenhet av bryggeribranschen och har bland annat varit vd för Oettinger Brauerei. Han tar över verksamheten från den 1 september och kommer till en början arbeta sida vid sida med Werner Weinschenk. Efter 28 år i branschen går Rainer Otto i pension den 31 augusti på grund av sjukdom.

Rainer Otto och Werner Weinschenk lämnar över Mauritius Privatbrauerei till nya ägare (foto: Ralph Köhler/ZEV).

För Familienbrauerei Dinkelacker är övertagandet ett kärt återseende. Mauritius Privatbrauerei tillhörde nämligen Stuttgartbryggeriet redan mellan 1990 och 2004. Under den tiden moderniserades Mauritius helt och stora investeringar gjordes. Otto och Weinschenk drev verksamheten från år 2000 och tog över aktiemajoriteten 2006.

För Jörg Dierig innebär övertagandet en ny utmaning i den vana ölentreprenörens karriär (foto: xing.com).

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post360