Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nürnbergs trevligaste ölträdgårdar

ÖlställenPosted by Niclas Samuelsson 2018-07-31 16:12
Även om sommaren obönhörligt lider mot sitt slut, har vi fortfarande många fina dagar framför oss. För den som funderar på en sensommartripp till Nürnberg kommer här några tips på bra ställen att avnjuta en öl i det fria.

Schanzenbräu Schankwirtschaft

Adress: Adam-Klein-Strasse 27
Schanzenbräu i Gostenhof räknas som en av de absolut bästa ölträdgårdarna i Nürnberg. Den ligger på restaurangens innergård och rymmer cirka 100 personer. På menyn finns varmrätter såväl som mindre tilltugg. När det gäller öl kan du välja bland Schanzenbräus breda sortiment. Rotbier och ljus lager (Helles) hör till basutbudet, men det finns också ett urval av säsongs- och specialöl som roterar på kranarna.


Schanzenbräus ölträdgård rankas som en av de bästa i Nürnberg (foto: bier.by)


Restauration Kopernikus

Adress: Hintere Insel Schütt 34
Restauration Kopernikus hyllar den tysk-polska vänskapen. Ölträdgården i Krakauer Turm erbjuder traditionella fränkiska maträtter, liksom polska specialiteter. Vid slottets murar kan ni här avnjuta ett flertal landbier från Franken.


Lederer Kulturbrauerei

Adress: Sielstrasse 12
Brukar rankas högt på listor över Nürnbergs vackraste ölträdgårdar. I bryggeriets restaurang och ölträdgård finns det gott om plats under de stora, gamla träden. Medan den äldre generationen hugger in på plocktallrikar och fränkiska specialiteter, kan barnen jobba upp aptiten i lekparken.

För de barn som inte vill äta erbjuder Lederer Kulturbrauerei en lekpark (foto: diginights.com).


Landbierparadies
Adress: Sterzinger Strasse 4
En av de bättre och mysigare ölträdgårdarna ligger mitt i ett bostadsområde nära Katzwanger och Frankenstrasse. Här finns det plats för cirka 500 gäster från vår till sensommar. Den goda stämningen bidrar minst lika mycket till helhetsintrycket som de ölsejdlar som levereras från träbaren. Landbierparadies finns också på Wodanstrasse och Leipziger Strasse.


Balkon Nürnberg

Adress: Königstor 2
Vid Handwerkerhof vid Königstor finns det plats för några få törstiga gäster. Från din plats kan du se virrvarret av människor som rör sig mot och i stadens centrum. En av de minsta, men finaste ölträdgårdarna i Nürnberg.

En av de minsta, men också trevligaste ölträdgårdarna i Nürnberg (foto: nuernberg.de).


Gutmann am Dutzendteich

Adress: Bayernstrasse 150
För många Nürnbergbor är detta ställe kanske mer känt som det gamla strandkaféet Wanner. Ägarna har därför velat bevara en del av den gamla stämningen i kombination med en traditionell ölträdgårdskänsla. Här finns det plats för alla, oavsett om det är under ett träd, vid strandbaren eller på terrassen.


Biergarten Zollhaus

Adress: Am Zollhaus 150
Det gamla tullhuset är inte bara en mysig restaurang, utan har även ett antal gästrum för övernattning. Varma sommardagar sätter man sig med fördel i ölträdgården, eller hittar en plats på soldäcket. För barnen finns det lekpark och ett mindre zoo med djur att klappa. En av de mest familjevänliga ölträdgårdarna i Nürnberg.

Zollhaus räknas som en av Nürnbergs mest familjevänliga ölträdgårdar (foto: Biergarten Zollhaus).


Zabo Linde

Adress: Zerzabelshofer Hauptstrasse 28
Här saknas nästan ingenting. Det går att få varma måltider från frukost till middag. Det breda utbudet av fränkiska snacks, hemmagjorda hamburgare, sallader och pizza borgar för att det finns något för alla. Storbilds-TV och varierande temakvällar kompletterar ölträdgården.


Elkes Bierstadl im Kettensteg

Adress: Maxplatz 35
En av de äldsta ölträdgårdarna i Nürnberg. Redan 1823 fanns det en restaurang vid den gamla kedjebron. Här kan du njuta av fränkiska specialiteter med lokala öl, samtidigt som du har en magnifik utsikt över floden Pegnitz.

Kettensteg har anor från 1823 och har en av Nürnbergs äldsta ölträdgårdar (foto: Tripadvisor).


Palais Schaumburg

Adress: Kernstrasse 46
I hjärtat av Gostenhof erbjuds nya maträtter varje dag, såväl lokala specialiteter som vegetariska varianter. Den stora ölträdgården är en plats där människor naturligt kan mötas över generationsgränserna. Det sägs att den som varit där gärna återkommer gång på gång.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post357