Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


AB Inbev återupptar försäljning av tyska bryggerier

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2018-07-26 16:57
Anheuser-Busch Inbev i Tyskland tar nya tag med försäljningen av bryggerierna Hasseröder och Diebels. Det innebär att diskussionerna med tidigare intresserade köpare återupptas.

Samtalen med andra intressenter avbröts när AB Inbev kom överens med CK Corporate Finance Group om en försäljning av Hasseröder och Diebels i början av året. Som tidigare har rapporterats har dock inte köparen kunnat leva upp till alla krav i kontraktet, som bland annat innebar att affären skulle vara klar i mitten av 2018.

AB Inbev är fokuserade på att sälja Hasseröder och Diebels (foto: DPA).

Mot den bakgrunden har
AB Inbev nu återupptagit samtalen med andra intressenter, samtidigt som diskussionerna med CK Corporate Finance Group fortsätter. I ett uttalande säger AB Inbevs Tysklandschef Harm van Esterik att företaget har fullt fokus på att sälja de två bryggerierna. Han menar också att det är viktigt att klargöra att man aktivt arbetar med att hitta bra alternativ och erbjudanden, inte minst med tanke på de anställda på de aktuella bryggerierna.

Anheuser-Busch Inbev Tyskland
är dotterföretag till världens största bryggerikoncern och marknadsför märken som Beck’s, Franziskaner och Hasseröder. Med en produktion på cirka 8,6 miljoner hektoliter (2010) är AB Inbev den näst största öltillverkaren på den tyska marknaden. Företaget sysselsätter i dag ungefär 2 800 människor. Det tyska huvudkontoret finns i Bremen.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post356