Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Tyska bryggerier i behov av tomglas

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2018-07-23 10:46
Den tyska bryggerinäringen står på randen till en riktig kris. Den varma sommaren har skapat problem med leveranserna, men det är inte öl som saknas.

Tomma ölbackar har blivit en bristvara i Tyskland denna heta sommar. Värmen gör att efterfrågan efter öl är enorm och bryggerierna jobbar för högtryck för att tillgodose behoven. Problemet är att tillgången till tomma ölbackar och flaskor har minskat rejält. Bristen är så stor att en del bryggerier inte kan buteljera vissa ölsorter längre, skriver Frankfurter Allgemeine.


Tomma ölflaskor har blivit en bristvara i Tyskland denna heta sommar (foto: DPA).

Även i handeln märks
backbristen av och många handlare klagar på att bryggerierna inte köpt in tillräckligt många dryckesbackar. Det tyska bryggarförbundet, Deutschen Brauer-Bund, rapporterar samtidigt att bristen på tomma flaskor och backar är extra stor i år. Man uppmanar därför alla kunder att lämna tillbaka tomglasen till återförsäljarna så fort det bara går.

Bochum-bryggeriet Fiege har gått ut i en kampanj på Facebook för att få tillbaka sina ölbackar. Talespersoner för de stora bryggerierna Veltins och König Pilsener uppger å sin sida att de har beställt flera nya ölbackar, medan Warsteiners representant inte upplever några flaskhalsar (sic!). Problemet blir inte mindre av att bryggerierna ofta har olika typer av flaskor och därför inte kan byta sinsemellan. Enligt uppskattningar finns det cirka 500 miljoner återanvändbara ölbackar i cirkulation i Tyskland, varav ungefär 180 miljoner kommer från bryggerierna.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post354