Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Bra första halvår för Warsteiner

BryggerierPosted by Niclas Samuelsson 2018-07-05 11:13
Affärerna har gått bra för Warsteiner under de sex första månaderna i år. Totalt ökade den inhemska försäljningen med 1,9 procent jämfört med samma tid förra året. Även exporten ökade mellan januari och juni.

Den positiva trenden beror till stor del på en ökad försäljning av Warsteiners flaggskepp Premium Pilsener. Men även det alkoholfria sortimentet går bra och ser ut att öka med tvåsiffriga procenttal. Bidragande orsaker till den ökade försäljningen har också varit bryggeriets datadrivna prissättningsstrategi och att reklambudgeten i första hand lagts på tv-reklam för Warsteiner Premium Pilsener och Warsteiner Alkoholfrei.


Premium Pilsener och alkoholfria öl drar upp Warsteiners försäljning (foto: Warsteiner).

Även exportsidan går väldigt bra, trots en hårdare konkurrenssituation. Exportbolaget Warsteiner International ökade sin försäljning med två procent jämfört med första halvåret 2017. En stark tillväxt i Ryssland liksom ökad försäljning på de två största utländska marknaderna, Benelux och Italien, bidrog till detta. Enligt företrädare för Warsteiner kommer bryggeriet att öka sina investeringar för att stärka varumärket ytterligare. Bland annat arbetar man med en ny marknadsföringskampanj.

Warsteiner är ett av de största privatägda bryggerierna i Tyskland. Det grundades 1753 och ägs i dag av den nionde generationen. I Warsteiner Gruppe ingår även Herforder Brauerei, Privatbrauerei Frankenheim och Paderborner Brauerei. Man har även andelar i König Ludwig Schlossbrauerei. I dagsläget exporterar Warsteiner sina produkter till drygt femtio länder världen över.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post348