Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Hembryggningskit nominerat till entreprenörspris

UtmärkelserPosted by Niclas Samuelsson 2018-06-29 10:34
Customized Drinks GmbH var ett av tre nominerade företag till utmärkelsen TUM Presidential Entrepreneurship Award, som delas ut av Münchens tekniska universitet. Det räckte dock inte hela vägen för tillverkaren av ölfat för hemmabryggare.

Customized Drinks GmbH
var nominerade tillsammans med Park Here GmbH, som tillverkar parkeringssensorer samt kartapp-utvecklaren Navvis GmbH, som stod som slutlig vinnare av TUM Presidential Entrepreneurship Award. Priset delades ut i samband med Münchens tekniska universitets entreprenörsdag den 21 juni. Gänget bakom Customized Drinks var dock inte allt för nedslagna: ”Att vara en av tre finalister är en stor ära och en bekräftelse av vår idé och affärsmodell”, säger Dominik Guber, försäljningschef och en av tre grundare till Customized Drinks.


Bakom Customized Drinks står Ping Lu, Dominik Guber och Wolfgang Westermeier (foto: Customized Drinks GmbH).


Customized Drinks har
utvecklat hembryggningskitet Braufässchen, som gör att alla kan brygga sitt eget öl hemma. Företaget grundades 2012 och har sedan dess haft en explosionsartad utveckling. Med Braufässchen går det i dagsläget att brygga mer än 100 000 olika ölvarianter och varje år säljs ungefär 100 000 bryggkit. Företaget har också tagit fram den internationella varianten Brewbarrel som säljs över hela världen, bland annat i Sverige.

TUM Presidential Entrepreneurship Award består av ett pris på 6 000 euro, som doneras av Münchens tekniska universitets kamratförening Bund der Freunde e.V. Priset delas ut till startup-företag vars affärsmodell till stor del bygger på idéer och forskningsresultat från Münchens tekniska universitet. Företagen ska också ha en stor tillväxtpotential samt ha säkrat ett eget startkapital.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post345