Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Fängelse för Oktoberfesttjuvar

OktoberfestPosted by Niclas Samuelsson 2018-03-05 11:53

En 27-årig venezuelan boende i Italien och en 24-årig student från Colombia döms till fängelse för att ha stulit från Oktoberfestbesökare. En särskild lag gör straffet hårdare än normalt.

Lagens långa arm satte stopp för två tjuvar under Oktoberfest (foto: bild.de/Theo Klein).


Hur det två gärningsmännen träffats är det ingen som vet. Det står i vilket fall klart att de gjort gemensam sak och rest till Oktoberfest i München i syfte att stjäla från festivalens besökare. Medan den ena distraherade offren, passade den andre på att länsa deras fickor och väskor på pengar och mobiltelefoner. I första hand var det kvinnor som drabbades. De två ficktjuvarna kan inte förvänta sig någon strafflindring. Detta på grund av en särskild lag som säger att gärningsmän ska straffas hårdare om de särskilt reser till München för att stjäla under Oktoberfest eller stadens julmarknader. Den colombianske studenten hade dessutom en fällkniv i fickan, vilket enligt lagen betraktas som stöld med vapen och också bidrar till ett hårdare straff.

Innan arresterandet hade en polis från Berlin lagt märke till de två männens märkliga beteende på festivalområdet. Ingen av dem verkade vara på festhumör, trots att de var iklädda hattar formade som ölsejdlar och jättelika blinkande glasögon. De höll mest uppsikt över besökarna och nickade till varandra när de hittade lämpliga offer. Något av festivalutbudet hade dock kumpanerna hunnit ta del av; när de arresterades på kvällen den 23 september hade de nämligen 1,6 respektive 1,0 promille alkohol i blodet, rapporterar Süddeutsche Zeitung. På grund av sitt tillstånd hade de även glömt en väska med tre stulna telefoner på Goetheplatz. Till slut kunde duon dock bara dömas för två stölder samt fyra stöldförsök. De får nu avnjuta gästfriheten i tyskt fängelse under ett år och två månader respektive ett år och fem månader.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post293