Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Rösta fram årets Oktoberfestaffisch

OktoberfestPosted by Niclas Samuelsson 2018-01-16 14:36

Från nu och en vecka framåt kan alla vara med och bestämma hur årets Oktoberfestaffisch ska se ut. Av de sextio förslag som finns att ta ställning till går hälften vidare till en sista jurybedömning.

Oktoberfestgeneralen Josef Schmid visar upp förra årets vinnande bidrag (foto: Robert Haas/Süddeutsche Zeitung).


Den 15 november var det deadline för alla hugade designers att lämna in förslag på affischmotiv till årets Oktoberfest. Av dessa har nu sextio valts ut för den online-omröstning som pågår till och med den 23 januari. De trettio motiv som får flest röster går sedan vidare till en sista omgång, då en jury slutligen bestämmer vilket motiv som får pryda allt från 10 000 affischer till webbsidor och souvenirer. Vinnaren presenteras den 2 februari.

Det årliga valet av Oktoberfestmotiv brukar orsaka ungefär lika mycket debatt som en svensk jerringprisomröstning. Tidigare var det en expertjury som bestämde allt själva, men för att stävja den folkliga kritiken bestämdes det förra året att alla ska få vara med och rösta. En viktig sak att tänka på då är att det vinnande motivet inte bara ska pryda stora affischer, utan även mindre föremål. För stor detaljrikedom är alltså inte att föredra.

Här kan du se alla bidrag som finns att rösta på. Bland de som röstar lottas det ut fem platser i Schottenhamel-tältet den 3 oktober samt fem officiella Oktoberfestsejdlar.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post263