Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Hockeyfans rasar över höjda ölpriser

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2017-12-27 10:52

I Lanxess Arena i Köln, spelplats för stadens hockeylag Kölner Haie, brukar stämningen vara på topp. Dyrare öl har dock fått supportrarna att surna till.

Ölpriset i Lanxess Arena smyghöjdes nyligen, till stor förtret för Kölner Haies supportar. Tidigare kostade en halvliter Gilden-Kölsch 4,70 euro. Numera är ölmuggarna mindre (0,4 liter) och kostar 4,50 euro. Den som är duktig på att räkna ser snabbt att literpriset därmed har höjts med nästan två euro.

Lanxess Arena har höjt ölpriserna med nästan två euro per liter (foto: Kölner Haie).


Det här har inte
passerat obemärkt för Haies supporterförening. Dess ordförande Armin Höhner säger till tidningen Bild att han får cirka trettio till fyrtio klagomål efter varje hemmamatch. Han tror dock att många fler än så är upprörda. Supporterföreningen har därför skrivit ett öppet brev till ägarna av Lanxess Arena, där man å supportrarnas vägnar säger att prisnivån på ölen inte är rimlig längre. Man ber också arenaägarna att ta hänsyn till de klagomål som kommit in och se över de nyligen införda priserna.

Till sitt och arenans försvar säger Lanxess Arenas chef Stefan Löcher att priserna inom livsmedelsbranschen ökar, men att detta hittills inte har påverkat de priser som arenabesökarna betalar. Nu har man dock sett sig tvungna att föra över åtminstone en liten del av kostnadsökningarna på kunderna. Samtidigt har arenan fått många klagomål för bristande hygien, bland annat till följd av smutsiga och översvämmade toaletter. Stefan Löcher slår tillbaka även den kritiken och menar att renligheten i arenan håller en hög nivå.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post257