Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Ölorden till schlagerdrottning

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2017-12-04 16:19

Schlagersångerskan Claudia Jung tilldelas Einbecker Bierorden 2018. Titeln delas ut av Einbecker Brauhaus och Einbecks karnevalsförening.

Den 53-åriga sångerskan får utmärkelsen för sin hängivenhet till ölbranschen och för sina insatser med att lyfta fram den älskade kulturdrycken. Jung är den fjärde kvinnan som tilldelas ölorden, som i år delas ut för 24:e gången. Bland tidigare pristagare finns förbundsdagspresidenten Rita Süssmuth, programledaren Bettina Tietjen och skådespelerskan Rebecca Siemoneit-Barum. Claudia Jung tar emot utmärkelsen den 31 januari, när karnevalsföreningen har sitt sjuttionde sammanträde i Einbecks stadshus.

Ölälskaren Claudia Jung har också synts på Oktoberfest med maken Hans (foto: DPA).


Det blir inte första
gången som Claudia Jung besöker Einbeck. Hon har bland annat uppträtt i samband med den så kallade Eulenfest 2004 och 2015. Vid båda tillfällena lockade hon en månghundrahövdad publik till Einbecks Marktplatz. Jung släppte sin senaste skiva förra året, men det är inte säkert att hon sjunger vid prisceremonin.

Claudia Jung föddes 1964 som Ute Krummenast i Ratingen i Nordrhein-Westfalen. Sedan många år tillbaka bor hon i Bayern och var mellan 2008 och 2013 invald i det bayerska delstatsdepartementet (Landtag) för gruppen Freien Wähler. Hon har också suttit i stadsfullmäktige i hemstaden Gerolsbach, som ligger mitt i en humleodlingsregion.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post247