Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


FC Bayern testar återvinningsbara ölmuggar

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2017-12-01 10:48

Det tyska storlaget FC Bayern München kommer att använda returmuggar under matchen mot Hannover 96 i helgen. Om försöket slår väl ut kan det bli permanent från nästa säsong.

Münchens fotbollsfans får betala pant för ölmuggarna i helgen (foto: Imago/Ulmer).


Den som vill dricka en öl ur de nya, återvinningsbara ölmuggarna får betala en pant på två euro, pengar som betalas tillbaka när muggen återlämnas. De engångsmuggar som i dag används på Allianz Arena är visserligen helt nedbrytningsbara. Målet med de nya muggarna är att minska avfallet och spara naturresurser, detta som ett led i FC Bayerns arbete för bättre miljö och ökad hållbarhet, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Enligt FC Bayerns ordförande, den gamle storspelaren Karl-Heinz Rummenigge, har klubben länge diskuterat en lösning med återvinningsbara ölmuggar. Det är dock först sedan fotbollsklubben blivit ensam ägare till sin hemmaarena som planerna kan förverkligas. Bland annat har man förbättrat den logistisk kapacitet som krävs för att klara det extraarbete som återvinningsbara muggar innebär.

Detta senaste initiativ är bara ett i raden som FC Bayern tagit för att minska sitt ekologiska fotavtryck. 2015 installerades LED-belysning på Allianz Arenas fasad, vilket minskat energiförbrukningen med nästan fyrtio procent. Dessutom kommer solpaneler att installeras på taket till den nya parkeringsplats som öppnar 2019.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post246