Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Dags att ta fram nästa års Oktoberfestaffisch

OktoberfestPosted by Niclas Samuelsson 2017-10-18 17:27

Lugnet efter årets Oktoberfest har nyligen lagt sig över Theresienwiese och München. Men redan nu är det läge att börja fundera på nästa års festival.

Alla grafiska formgivare, konstnärer, konststuderande och andra som vill vara med och skapa nästa års Oktoberfestaffisch bör spetsa öronen. Från och med i dag och fram till och med den 15 november går det nämligen att skicka in sina alster via internet.

Oktoberfestgeneralen Josef Schmid visar upp årets affisch (foto: br.de).


Alla bidrag som uppfyller
kraven för deltagande kommer att finnas med i en offentlig omröstning på webbplatsen muenchen.de i januari nästa år. Utifrån resultatet kommer sedan en specialistjury att välja ut de trettio bästa affischförslagen. Det vinnande bidraget utses till officiell Oktoberfestaffisch 2018 och kommer att synas på allt från webbsidor till licensierade produkter och cirka 10 000 affischer.

Staden München, som arrangerar Oktoberfest, har anordnat affischtävlingar sedan 1952. Årets affisch skapades av Sarah Eigenseher och Hanna Hodzic, som studerar vid tekniska högskolan i Nürnberg. Nästa års Oktoberfest äger rum mellan den 22 september och 7 oktober.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post226