Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Bryggerihäst död under Oktoberfest

OktoberfestPosted by Niclas Samuelsson 2017-10-02 17:48

En 900 kilo tung bryggerihäst tillhörande Augustinerbräu dog plötsligt under hemfärden från Oktoberfest på Theresienwiese.

Münchens sex stora bryggerier har varsitt hästspann med sex hästar (foto: Florian Peljak/Süddeutsche Zeitung).


Den nästan ett ton tunga hästen har tjänstgjort hos Augustinerbräu i över tio år, där den bland annat använts för parader och symboliska ölleveranser under Oktoberfest. Hästen var en av sex hingstar i ett spann, som under söndagseftermiddagen var på väg från Theresienwiese till stallet på djurkliniken vid Münchens universitet, där Augustinerbräus hästar normalt står.

I höjd med Ackermannbogen kollapsade hästen. Den tillkallade brandkåren lastade hästen på en lastbil och körde den till ett djursjukhus, men dess liv gick inte att rädda. Till Süddeutsche Zeitung säger Matthias Michael, talesman för Augustinerbräu, att den kallblodiga hästen dog av ett hjärtfel.

Det finns 46 Oktoberfesthästar, Wiesnpferde, som nästan dagligen används för att köra till och från Theresienwiese. Alla Münchens sex stora bryggerier har varsitt hästspann med sex hästar i varje. Förr i tiden användes hästar för att transportera all öl till Oktoberfest, men numera görs detta bara symboliskt.

Augustinerbräu grundades 1328 och är det äldsta oberoende bryggeriet i München. Bryggeriet driver bland annat ölhallarna Augustiner Bierhalle, grundad 1803, och Augustiner-Keller, med tillhörande ölträdgård.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post217