Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Franziskaner får nytt utseende

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2017-09-25 17:43

De klassiska flaskorna med Franziskaners weissbier får nytt utseende. De nya etiketterna är resultatet av ett års arbete med att bli tydligare och stärka igenkänningsfaktorn.

I en bransch med tuff konkurrens gäller det att sticka ut och särskilja sig från sina medtävlare. Just detta var utmaningen för marknadsavdelningen på Franziskaner. Många brainstorming-timmar och designförslag senare har man nu presenterat det nya utseendet på flaskornas etiketter. Det blir därmed femte gången man ändrar flaskornas utseende sedan 1950.

Franziskaners flaskor får ett modernare utseende (foto: Franziskaner).


Enligt bryggeriet har de
nya etiketterna en rakare, mer modern och tydligare design. Bland de mer framträdande nyheterna finns en förändrad färgsättning, som man menar gör att ölen står ut mer på hyllorna och gör det enklare för kunderna att känna igen Franziskaner-ölen. Alla etiketter har också försetts med texten ”Premium Weissbier” följt av stilen (Dunkel, Kristallklar, Naturtrüb och Leicht). I övrigt låter man det vara upp till kunderna att upptäcka skillnaden.

Ny färgsättning och en rakare etikettdesign är ett par nyheter (foto: Franziskaner).


Franziskaners historia i korthet

- 1363 Bryggeriets rötter går att spåra till detta år, då ”franciskanermunkarnas bryggställe” i närheten av residenset i München omnämns för första gången. Förmodligen grundas dock bryggeriet någon gång under 1400-talet.
- 1861 Joseph Sedlmayr tar över som ensam ägare. Sonen till Spaten Bräus grundare, Gabriel Sedlmayr d.ä., har då varit involverad i bryggeriet i tre år.
- 1909 Bryggeriet förvandlas till ett familjeägt aktiebolag under ledning av Gabriel Sedlmayr III. Samma år börjar man använda den klassiska munken som symbol.
- 1922 Franziskaner går samman med Spaten Bräu, som har samma ägarfamilj.
- 1964 Spaten-Franziskaner brygger sitt första veteöl, som säljs under namnet Spaten Champagner Weissbier.
- 1974 Bryggeriet lanserar sitt veteöl under det nya namnet Franziskaner Hefe-Weissbier.
- 1984 Franziskaners öl börjar säljas över hela Tyskland, det vill säga även utanför Bayern.
- 2005 Bryggeriet blir en del av storkoncernen Inbev, i dag Anheuser-Busch Inbev.  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post214