Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Münchens familjevänliga ölträdgårdar

ÖlställenPosted by Niclas Samuelsson 2017-04-24 18:21

I takt med att vädret blir varmare fylls också Tysklands ölträdgårdar (Biergärten). Bayern i allmänhet och München i synnerhet är själva högborgen för mysiga ölstunder under trädens svalkande lövverk. För den som vill ha en trevlig stund tillsammans med familjen följer här några tips på ölträdgårdar där även barnen kan roa sig i den bayerska huvudstaden.

Hirschgarten
Var: Hirschgarten 1, Neuhausen-Nymphenburg, ett stenkast från Nymphenburger Schloss.
Hur komma dit: Enklast är det med S-Bahn (hållplats Leim), med spårvagn 16 eller 17 eller med buss 51 eller 151.
Aktiviteter för barn: Se och mata någon av de cirka trettio hjortar som bor i omgivningarna. Det finns också lekplats med klättervägg, vattenlek, karusell och massor av utrymme att springa runt på. Sockervadd, ballonger och choklad väcker ha-begäret hos de minsta.
För föräldrarna: Hirschgarten är med sina 8 000 platser Münchens största ölträdgård. En liter öl (Mass) fås till ett rimligt pris direkt från träfat. Den hungrige kan njuta av såväl färska kringlor (Bretzel), goda smörgåspålägg och makrill.

Hirschgarten är Münchens största ölträdgård (foto: muenchen.de).


Michaeligarten

Var: I den nordligaste delen av Ostpark, Feichstrasse 10.
Hur komma dit: Tunnelbanan U5 (hållplats Michaelibad, utgång Ostpark) eller buss 195 (hållplats Michaelibad). För den som kommer med bil finns det gratis parkering.
Aktiviteter för barn: Fin lekplats med rutschkanor och klätterväggar för barn i åldrarna 3 till 14 år. Barnen kan titta på gäss, svanar och änder i den lilla sjön. I juli är det bayersk barnfest.
För föräldrarna: Bänkarna står uppradade ner mot sjöstranden och maten kan avnjutas med utsikt över fontäner, som lyses upp på kvällen. Lekplatsen är centralt belägen, så småttingarna är alltid inom synhåll. Särskilt trevligt är det på kvällen efter solnedgången, då grodornas kväkande konsert börjar.

Biergarten am Chinesischen Turm
Var: Mitt i Englischen Garten (Englischer Garten 3).
Hur komma dit: Från Marienplatz är det en halvtimmes promenad. Bäst är dock att komma på cykel. Spårvagn 38, U-Bahn Giselastrasse eller buss 54 fungerar också.
Aktiviteter för barn: Lekplats med karusell, träd och massor av utrymme. I den ganska högljudda ölträdgården är det ingen som störs av barnens tjoande.
För föräldrarna: Ölträdgården är belägen mitt i parken, så det finns ingen farlig trafik i närheten. Avkopplad atmosfär i skuggan under träden med makrilldoft i näsan. På kvällar och helger spelar en klassisk bayersk blåsorkester från tornet.

Chinesischen Turm, klassisk byggnad i klassisk ölträdgård (foto: muenchen.de).


Aumeister
Var: I den nordligaste delen av Englischen Garten, Sondermeierstrasse 1.
Hur komma dit: Tunnelbana U6 till Studentenstadt, men bäst via cykel.
Aktiviteter för barn: Barnen kan leka på den stora lekplatsen, gunga i barnkarusellen eller utforska omgivningarna. De minsta kan hållas under uppsikt från föräldrasittplatserna mitt i lekparken.
För föräldrarna: Varma dagar hittar man alltid en skuggig och sval plats under träden. Ett idealiskt stopp under en cykeltur genom Englischen Garten.


Hirschau

Var: Mitt i Englischen Garten, Gysslingstrasse 1, i höjd med Isarrings.
Hur komma dit: Tunnelbana till Münchner Freiheit och en kort promenad. Bäst är dock att komma på cykel.
Aktiviteter för barn: Väldigt vacker belägen och fint designad äventyrslekplats med linbana och piratskepp. Här kan både små och större barn ha roligt och leka av sig.
För föräldrarna: Skön Biergarten-atmosfär under kastanjeträden med god mat. Vid vackert väder är det livemusik på torsdagar och helger. En av de mest omtyckta ölträdgårdarna bland barnfamiljer.

En fint designad lekplats i en av de mest populära ölträdgårdarna (foto: muenchen.de).


Waldwirtschaft

Var: I södra München vid Grosshesselohe, Georg-Kalb-Strasse 3.
Hur komma dit: Bäst med S-Bahn 7 riktning Wolfratshausen (station Grosshesselohe) och tio minuters promenad. Eller via cykel. Som hos många andra ölträdgårdar är det brist på parkeringsplatser.
Aktiviteter för barn: Skeppsgunga, en liten lekplats, en barnkarusell och gott om utrymme att springa runt på.
För föräldrarna: ”Wawi” är mångas favorit för dess familjevänlighet. Många unga föräldrar som var här med sina föräldrar tar nu med sina barn hit. Har blivit känt som den jazziga ölträdgården för sina konserter med lättare jazz.


Gutshof Menterschwaige

Var: Vid östra Isarhochhufer, mellan Harlaching och Grünwald, Menterschwaigstrasse 4.
Hur komma dit: Med cykel längs Isarhochhufer söderut eller med spårvagn 25 (riktning Grünwald).
Aktiviteter för barn: Skuggig lekplats med ett stort piratskepp. Varje söndag finns det barnpassning för gästerna i restaurangdelen. På sommaren arrangeras en barnfestival med hoppborg och kreativa aktiviteter.
För föräldrarna: Här har man alltid koll. Från ölträdgårdens bord ser man väl hur barnen leker. Platsen har en härlig stämning och är ett vackert utflyktsmål för hela familjen.

I skuggan av träden finns mycket att göra för barnen (foto: muenchen.de).  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post171