Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nyhetssvep 3 april

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2017-04-03 18:30

Ingen kölsch till nazister
Med start den 22 april kommer besökarna på flera av Kölns Kneipen få sin kölsch serverad på speciella glasunderlägg. Närmare 150 ölställen deltar nämligen i en kampanj mot rasism och främlingsfientlighet. ”Kein Kölsch für Nazis” (”Ingen kölsch till nazister”) står det bland annat på de cirka 200 000 underläggen som har tryckts upp. Med denna och andra insatser protesterar man särskilt mot ett parti: det starkt invandringskritiska Alternative für Deutschland (AfD), som håller sin partikongress i Köln den 22 och 23 april.

200 000 ölunderlägg har tryckts upp till kampanjen (foto: Kein Kölsch für Nazis).


Trippel i guld till Nordbräu

Ingolstadtbryggeriet Nordbräu belönas med inte mindre än tre guldmedaljer för sin goda kvalitet av det tyska hushållningssällskapet DLG. Medaljerna går till den ljusa lagern Nordbräu Hell, veteölet Nordbräu ’93er samt pilsnern Privat-Pilsener. Nordbräu har varit verksamt sedan 1693 och har förutom bryggeri också ett museum i bayerska Ingolstadt.

Nordbräus Hell och två andra öl får tummen upp av DLG (foto: Nordbräu Ingolstadt).


Tyska medaljer i Göteborg

Vid den nyligen avslutade En öl- och whiskymässa i Göteborg delades det ut medaljer till mässans bästa öl. I kategorin ”Lageröl” gick guldet till Winterbock från Flensburger Brauerei. I veteölskategorin bärgades den ädlaste medaljen av Weihenstephaners mäktiga vetebock Vitus.

Flensburgers Winterbock vann guld i Göteborg (foto: Flensburger Brauerei).


Får bryggeripris för ungdomsaktiviteter

Urbanatix är ett kulturevenemang för unga gatuartister, extremidrottare och videografer som arrangeras i Bochum. För sitt engagemang i festivalen tilldelas nu dess upphovsman och projektledare Christian Eggert det lokala priset Moritz-Fiege-Bierkutschermütze, som delas ut av Bochumbryggeriet Moritz Fiege. Prissumman ligger på 5 000 euro.

Christian Eggert belönas för sitt engagemang i ungdomsfestivalen Urbanatix (foto: westfalium.de).  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post167