Bara Bier

Bara Bier

Nyheter, åsikter och allmänna tankar om allt som rör öllandet Tyskland.


Nyhetssvep 10 mars

NyheterPosted by Niclas Samuelsson 2016-03-10 18:41

Pfungstädter på prinsens bar
Dryckesleverantören Home of drinks har fått sin första egna ölkran installerad på Prinsen bar & kök i Kungsbacka. Först att kopplas på är Urstoff, en ofiltrerad lager från Pfungstädter Brauerei. Ölet är bryggt på humle från Hallertau och Elbe Saale. Alkoholhalten är 5,3 procent och stamvörtstyrkan ligger på 12,3. Här kan ni läsa mer om Pfungstädter Brauerei.


Blockbräu firar in våren
Blockbräu i Hamburg välkomnar våren med sin Blockbräu Frühling. Det är ett ljust, fruktigt, överjäst öl med en lätt kopparton i färgen. Det är enbart bryggt med pale ale-malt och Cascadehumle från Hallertau. Alkoholstyrkan ligger på 4,9 procent och stamvörtstyrkan landar på 11,8.

Blockbräus våröl är fruktigt och friskt (foto: Blockbräu).


Öppet hus på Meinel Bräu

Den som har vägarna förbi Hof i Bayern den 16 april kan passa på att besöka Meinel Bräu. Bryggeriet har då öppet hus för att fira 500-årsjubileet av Reinheitsgebot. Mellan klockan 10.00 och 17.00 blir det bryggerivisningar, upplevelser, musik och så klart provsmakningar.


Bryggardag i Fladungen
Även Fränkischen Freilandmuseum i Fladungen firar 500 år med Reinheitsgebot. På självaste jubileumsdagen den 23 april anordnar man sin årliga bryggardag med flera aktiviteter. Denna dag kommer trettio hektoliter öl att bryggas med gamla metoder. Besökarna kan under dagen följa bryggprocessen samt passa på att ställa frågor till museets egna bryggare. En utställning om öltillverkare i Unterfranken och massor av musik utlovas också. Det hela pågår från klockan 9.00 till 18.00.

Ölet flödar på bryggardag i Fladungen (foto: Fränkischen Freilandsmuseum).


Hembryggartävling i Berlin

Berlin Craft Beer och UBREW Berlin bjuder in till huvudstadens andra hembryggartävling. Eftersom förra året blev en succé och att antalet hembryggare växer stadigt i Berlin och Brandenburg, förväntas dubbelt så många tävlande i år. Traditionell tysk öl står fortfarande i främsta rummet med två tävlingskategorier. Den populära kategorin Pale ale/IPA har i år delats upp, eftersom man där förväntar sig ett stort antal bidrag. Nytt för i år är att arrangörerna inför en specialkategori, som ska sätta fokus på regionala ölstilar. I år handlar det om belgisk ale. Hugade hembryggare i Berlin och Brandenburg uppmanas registrera sina bidrag senast den 21 maj. Vinnarna presenteras den 18 juni.

  • Comments(0)//bara-bier.nstk.se/#post16